Marinované grilované krevety v sezamu

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
684 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.
  • 2
    Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.
  • 3
    Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.