Marinované grilované krevety v sezamu
130 min.
Ingredience
- 1kilogramKrevety tygří
- 65mililitrůOlej olivový
- 65mililitrůVíno červené
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 125gramůSezam - semena
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
684 mg
Postup přípravy
- 1Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.
- 2Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.
- 3Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.