Marinované houby na zelených listech
20 min.
Ingredience
- 350gramůHouby čerstvé
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 25gramůŘeřicha
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceDžus jablečný
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2lžičkyEstragon
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
67 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
432 mg
Postup přípravy
- 1Směs hub očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Propláchneme a necháme okapat mladé špenátové listy a čerstvou řeřichu zbavíme stonků. Dále otrháme lístky tymiánu, posekáme svazek bylinek, umeleme pepř a prolisujeme stroužek česneku.
- 2Dále si připravíme dresink. V míse smícháme olivový olej s octem, jablečným džusem a hořčicí, přidáme nasekané bylinky, estragon, pepř s česnekem a vše metličkou našleháme.
- 3Do mísy rozložíme plátky hub, zalijeme dresinkem, promícháme a zakryté dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
- 4Na dezertní talířky naaranžujeme řeřichové a špenátové listy, na ně naklademe houby s marinádou a zlehka promícháme.
- 5Salát servírujeme ozdobený lístky tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.