Marinované houby na zelených listech

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
67 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
432 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs hub očistíme a pokrájíme na silnější plátky. Propláchneme a necháme okapat mladé špenátové listy a čerstvou řeřichu zbavíme stonků. Dále otrháme lístky tymiánu, posekáme svazek bylinek, umeleme pepř a prolisujeme stroužek česneku.
  • 2
    Dále si připravíme dresink. V míse smícháme olivový olej s octem, jablečným džusem a hořčicí, přidáme nasekané bylinky, estragon, pepř s česnekem a vše metličkou našleháme.
  • 3
    Do mísy rozložíme plátky hub, zalijeme dresinkem, promícháme a zakryté dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
  • 4
    Na dezertní talířky naaranžujeme řeřichové a špenátové listy, na ně naklademe houby s marinádou a zlehka promícháme.
  • 5
    Salát servírujeme ozdobený lístky tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.