Marinované hovězí maso
25 min.
Ingredience
- Marináda
- 1lžíceSójové boby
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 230gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 230gramůBrokolice
- 3lžíceVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 230gramůKaštany vodní
- 120gramůKukuřice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme veškerého tuku, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Z namočených fermentovaných černých bobů slijeme vodu a boby rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny na přípravu marinády a důkladně promícháme. Marinádou přelijeme maso a zamícháme. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Maso necháme marinovat 6 hodin.
- 2Na pánvi rozehřejeme arašídový olej. Z masa slijeme marinádu a uchováme ji pro další použití. Maso opékáme na pánvi za stálého míchání asi 3 minuty. Potom je přeneseme na talíř. Na pánev dáme brokolici a kukuřičky a přidáme vodu. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 minut.
- 3Na pánev ještě přidáme jarní cibulky a vodní kaštany a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme maso a odloženou marinádu a za občasného míchání vše prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.