Marinované hovězí maso na špejli
80 min.
Ingredience
- 1kusOkurky nakládané
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůJogurt nízkotučný
- 2lžičkyHořčice kremžská
- 2lžíceSherry brandy
- 500gramůHovězí maso zadní
- 8kusůCibule
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Nastrouháme velkou nakládanou okurku, prolisujeme 1 stroužek česneku a umeleme pepř. V míse smícháme nízkotučný jogurt s kremžskou hořčicí, suchým sherry, okurkou, česnekem a pepřem.
- 2Libové hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat.
- 3Mezitím oloupeme 8 malých cibulek, očistíme 8 malých žampionů a na čtverečky nakrájíme půlku červené a půlku zelené papriky, zbavené semen a stopek.
- 4Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cibulkami, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a na středním plameni na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
- 5Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.