Marinované hovězí maso na špejli

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu. Nastrouháme velkou nakládanou okurku, prolisujeme 1 stroužek česneku a umeleme pepř. V míse smícháme nízkotučný jogurt s kremžskou hořčicí, suchým sherry, okurkou, česnekem a pepřem.
  • 2
    Libové hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do marinády a necháme 60 minut marinovat.
  • 3
    Mezitím oloupeme 8 malých cibulek, očistíme 8 malých žampionů a na čtverečky nakrájíme půlku červené a půlku zelené papriky, zbavené semen a stopek.
  • 4
    Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cibulkami, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a na středním plameni na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
  • 5
    Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.