Marinované hroznové víno
11 min.
Ingredience
- 1000gramůHroznové víno
- 600mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůOcet vinný
- 30gramůCitronová kůra
- 25gramůBazalka
- 25gramůMáta
- 150gramůCukr krupice
- 10gramůSkořice mletá
- 2gramyNové koření celé
- 4gramyHřebíček
- 5gramůBadyán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme ocet a provaříme, až se cukr rozpustí. Do mísy nasypeme posekané lístky máty a bazalky, přidáme mletou skořici, nové koření, hřebíček, badyán a zalijeme vroucím nálevem z hrnce. Necháme vychladnout, přidáme omyté kuličky hroznového vína, mísu uložíme do chladu a necháme hrozny marinovat 12-14 dní.
- 2Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.