Marinované hroznové víno

11 min.
Gruzie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme ocet a provaříme, až se cukr rozpustí. Do mísy nasypeme posekané lístky máty a bazalky, přidáme mletou skořici, nové koření, hřebíček, badyán a zalijeme vroucím nálevem z hrnce. Necháme vychladnout, přidáme omyté kuličky hroznového vína, mísu uložíme do chladu a necháme hrozny marinovat 12-14 dní.
  • 2
    Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.