Marinované jehněčí kotlety pečené
60 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyJehněčí kotlety
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na marinádu
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
70 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
405 mg
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety zbavíme tuku, osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce. Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, papriky, kmínu, majoránky, citronové šťávy a piva. Druhý den v pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej a marinované kotlety osmažíme z obou stran. Poté je zalijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety měkké. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.