Marinované jehněčí na hrozinkách
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyKardamom
- 3lžičkyKoriandr čerstvý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 125mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaZázvor mletý
- 70gramůHrozinky
- 80gramůMandle
- 125mililitrůMléko odtučněné
- 680gramůJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravíme jehněčí kýtu bez kosti, zbavenou tuku a nakrájenou na kostky. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno.
- 2Smícháme mleté mandle, zázvor, jogurt, cibuli, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, pepř a umixujeme směs dohladka. Maso marinujeme přes noc přikryté v ledničce.
- 3Maso vaříme na pánvi s hrozinkami a mlékem pod pokličkou hodinu a půl a poté bez pokličky 30–40 minut za občasného míchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.