Marinované kuře na rožni
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
46 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
978 mg
Cukr
588 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, stáhneme z kůže a propícháme vidličkou. Smícháme všechny ostatní ingredience (z citronu vymačkáme šťávu) a vzniklou pastou potřeme důkladně maso zevnitř i zvenku. Položíme na talíř a necháme do druhého dne marinovat v lednici.
- 2Poté kuře grilujeme doměkka a dozlatova, mezitím potíráme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Marinované kuře na rožni
Jediné co na tomto receptu měním je, že kuře nechávám i s kůží, po rožnění je krásně křupavá. Kuře lze také rožnit ten samí den, stačí naložit na 2 - 3 hodinky a poté potírat, přesně jak je uvedeno.