Marinované kuře v kokosu
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2gramyZázvor celý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 4gramyKmín římský
- 4gramyFenykl obecný
- 4gramyBadyán
- 4gramyKardamom
- 2gramyKurkuma
- 2gramyPepř bílý
- 2gramyHřebíček
- 800mililitrůKokosové mléko
- 400gramůKuřecí prsa
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 6gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
45 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme kokosové mléko, chilli papričku, cibuli, zázvor, koriandr, kmín, fenykl, badyán, kurkumu, kardamom, pepř a hřebíček a rozmixujeme na omáčku, v případě potřeby dolijeme kokosové mléko.
- 2Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý nasolíme a naskládáme do nekovové mísy. Zakapeme citronem a zalijeme kokosovou omáčkou, přitlačíme, aby maso bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 8 hodin marinovat.
- 3Na pánvi rozpálíme arašídový olej a okapané plátky masa smažíme doměkka z obou stran asi 6 minut. Zbylou kokosovou omáčku krátce povaříme v rendlíku, hotové maso naservírujeme na plochou mísu a zalijeme horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.