Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2129 kcal
Bílkoviny
164 g
Tuky
125 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
29 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejříve připravíme marinádu, do které dáme sůl, 1 lžíci omáčky Sweet Chilli Sauce for Chicken, l lžíci omáčky Teryaki, 2 lžíce omáčky sójové. Vše rozmícháme.
  • 2
    Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Stehna z kuřat omyjeme, osušíme a oddělíme tak, že rozdělíme spodní část a dolní část stehna. Maso necháme marinovat v připravené marinádě nejméně 1 hodinu.
  • 4
    Maso položíme do pekáče a polijeme zbylou marinádou. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájenými nožičkami z žampionů. Kloboučky ponecháme stranou. Trochu podlijeme, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a během pečení podléváme vypečenou šťávou.
  • 5
    Během té doby oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vaříme doměkka, vodu osolíme.
  • 6
    Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo rozpuštěné v teplém mléce, osolíme a vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Můžeme všlehat 1 žloutek.
  • 7
    Kaší plníme zdobící sáček a na plech vytvoříme 16 hnízd. Do hnízd vložíme kloboučky žampionů a kousek sýru niva. Kloboučky osolíme, okořeníme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem.
  • 8
    Pekáč s bramborovými hnízdečky dáme na 10 minut péct ke kuřecím stehnům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.