Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony
130 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí čtvrtky
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSladkokyselá omáčka Sweet & Sour
- 1lžíceOmáčka Teriyaki
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 16kusůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 300gramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2129 kcal
Bílkoviny
164 g
Tuky
125 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
29 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Nejříve připravíme marinádu, do které dáme sůl, 1 lžíci omáčky Sweet Chilli Sauce for Chicken, l lžíci omáčky Teryaki, 2 lžíce omáčky sójové. Vše rozmícháme.
- 2Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- 3Stehna z kuřat omyjeme, osušíme a oddělíme tak, že rozdělíme spodní část a dolní část stehna. Maso necháme marinovat v připravené marinádě nejméně 1 hodinu.
- 4Maso položíme do pekáče a polijeme zbylou marinádou. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájenými nožičkami z žampionů. Kloboučky ponecháme stranou. Trochu podlijeme, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a během pečení podléváme vypečenou šťávou.
- 5Během té doby oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vaříme doměkka, vodu osolíme.
- 6Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo rozpuštěné v teplém mléce, osolíme a vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Můžeme všlehat 1 žloutek.
- 7Kaší plníme zdobící sáček a na plech vytvoříme 16 hnízd. Do hnízd vložíme kloboučky žampionů a kousek sýru niva. Kloboučky osolíme, okořeníme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem.
- 8Pekáč s bramborovými hnízdečky dáme na 10 minut péct ke kuřecím stehnům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.