Marinované kuřecí kousky s ananasem
22 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1kusPaprika červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibulka jarní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůAnanas
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na marinádu
- 80mililitrůAnanasová šťáva
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- Na zahuštění
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2lžičkySměs koření na kuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nakrájíme na proužky.
- 2V míse promícháme ananasovou šťávu se sójovou omáčkou a zázvorem. Do marinády vložíme kostky masa, zamícháme a pod fólií necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Poté maso děrovanou naběračkou vyjmeme (marinádu odložíme) a za stálého míchání osmažíme na rozpáleném oleji. Zhruba po třech minutách maso přeložíme na mísu a do výpeku vložíme žampiony, jarní cibulky a papriku a za stálého míchání asi dvě minuty restujeme. Poté vmícháme krájený kompotovaný ananas, kuřecí maso a restujeme další 3 minuty.
- 3V hrnečku rozšleháme ve vodě Solamyl se směsí koření na kuře do hladka, zašleháme směs do marinády a přelijeme jí maso. Vše promícháme a na malém plameni zhruba dvě minuty povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.