Marinované pikantní černé olivy
15 min.
Ingredience
- 500gramůOlivy černé
- 30gramůKapary
- 30gramůHrozinky
- Marináda
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín římský
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 0,5lžíceSůl hrubozrnná
- 1litrOlej olivový extra panenský
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
156 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Do poloviny černých oliv bez pecek vložíme kapary a do druhé poloviny vložíme velké omyté hrozinky.
- 2Připravíme marinádu: očistíme česnek, rozkrájíme ho na poloviny a dáme do mísy. Přidáme lžíci kmínu, lžíci zeleného pepře, vločky z chilli papričky, bobkový list, hrubou sůl a vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády vložíme černé olivy a promícháme. Marinádu s olivami dáme do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme a dáme na tmavé chladnější místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.