Marinované plátky z vepřové plece
20 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 120mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
442 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, maso na menší plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Do mísy vložíme maso, poklademe plátky slaniny, kolečky cibulí a přelijeme vínem, v němž jsme rozmíchali sójovou omáčku. Pod fólií necháme maso přes noc v chladničce marinovat.
- 3Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme, vyjmeme a držíme na teple. Děrovanou naběračkou vyjmeme z marinády cibuli se slaninou, vložíme do výpeku a orestujeme.
- 4Maso servírujeme s orestovanou cibulí a slaninou, přelijeme trochou šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.