Marinované sardinky s koprem
25 min.
Ingredience
- 1kilogramSardinka obecná
- 4lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- Nálev
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5decilitrOcet bílý vinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
141 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé sardinky omyjeme, od řitních otvorů je rozřízneme k hlavě, vykucháme a odřežeme hlavy i ocasy. Vyjmeme páteřní kosti a stáhneme ryby z kůže. Filety znovu omyjeme, necháme okapat. Snítky kopru omyjeme, vodu setřepeme, několik snítek odložíme na ozdobu, ostatní posekáme.
- 2Připravíme nálev: do misky vložíme práškovou hořčici, sůl, cukr a čerstvě pomletý bílý pepř. Směs promícháme, pomalu k ní přikapáváme olivový olej. Směs musí být hladká, bez hrudek. Přišleháme ocet a vodu.
- 3Do kameninového soudku dáme asi 1/3 nasekaného kopru, naskládáme filety sardinek, proložíme koprem. Zalijeme je připraveným nálevem, zakryjeme a v chladu necháme marinovat asi 10 - 12 hodin.
- 4Omytý a osušený citrón nakrájíme na osminky. Filety ze sardinek rozložíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru, pokrájeným citrónem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.