Marinované slanečky po estonsku
40 min.
Ingredience
- 4kusySlaneček
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 4kusyNové koření celé
- 1kusSkořice celá
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem vykucháme slanečky a necháme je přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky, které vložíme do velké zavařovací sklenice a pokapeme olejem.
- 2Dále připravíme marinádu. Ocet zředíme s vodou v poměru 1:1 a svaříme s kořením a s cibulí a mrkví nakrájenými na kolečka. Vychladlou marinádu nalijeme na slanečky a uložíme do chladu na 24 hodin.
- 3Marinované slanečky i s marinádou podáváme s chlebem jako chuťovku k pivu nebo jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.