Marinované slávky s chilli
50 min.
Ingredience
- 150gramůPórek
- 200gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 60mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 2kilogramyMušle slávky
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme a očistíme. Neuzavřené nebo poškozené vyhodíme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a na jemno nakrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na lupínky.
- 2Chilli papričku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme a na jemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a 3 minuty na něm podusíme mrkev, česnek a chilli papričku.
- 3Přidáme mušle, pórek a rajčata. Přilijeme víno a přikryté vaříme 4 minuty. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
- 4Vývar ochutíme limetovou šťávou a osolíme. Mušle v něm necháme táhnout nejméně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.