Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony
35 min.
Ingredience
- 4kusyPortobello
- 3lžíceOlej rostlinný
- 4kusyChilli paprička
- 6lžicLimetková šťáva
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceCibulka jarní
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaRýže dlouhozrnná
- Marináda
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceWhisky
- 2kusyCitronová tráva
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceSojová omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
711 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme v míse nadrobno nasekaný česnek, cukr, rybí a sójovou omáčku, olej, whisky, nadrobno nakrájenou cibulku a citronovou trávu. Vložíme na kousky nakrájenou vepřovou kotletu, důkladně obalíme maso ve směsi a zakryté necháme minimálně 1-2h marinovat.
- 2Poté vyjmeme maso z marinády a rozložíme na mřížku elektrického grilu nebo na rošt umístěný nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Přidáme klobouky žampionů portabello a potřeme je lžící oleje. Houby grilujeme cca 2 minuty, maso cca 5-7 minut po každé straně. Mezitím potíráme obojí marinádou.
- 3Zbytek oleje rozpálíme ve woku nebo menší pánvi, odstavíme, přidáme na tenké plátky pokrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou šalotku, rozemletou praženou rýži a nakrájenou jarní cibulku.
- 4Maso i s houbami rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkami korinadrové natě, nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.