Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
711 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme v míse nadrobno nasekaný česnek, cukr, rybí a sójovou omáčku, olej, whisky, nadrobno nakrájenou cibulku a citronovou trávu. Vložíme na kousky nakrájenou vepřovou kotletu, důkladně obalíme maso ve směsi a zakryté necháme minimálně 1-2h marinovat.
  • 2
    Poté vyjmeme maso z marinády a rozložíme na mřížku elektrického grilu nebo na rošt umístěný nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Přidáme klobouky žampionů portabello a potřeme je lžící oleje. Houby grilujeme cca 2 minuty, maso cca 5-7 minut po každé straně. Mezitím potíráme obojí marinádou.
  • 3
    Zbytek oleje rozpálíme ve woku nebo menší pánvi, odstavíme, přidáme na tenké plátky pokrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou šalotku, rozemletou praženou rýži a nakrájenou jarní cibulku.
  • 4
    Maso i s houbami rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkami korinadrové natě, nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.