Marinované vepřové špízy
24 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová tráva
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej sezamový
- 75mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaChilli omáčka
- 60mililitrůKoriandr čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 510gramůVepřová kýta
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
537 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na přepůlené špejle napícháme asi čtyři na kostky nakrájené kousky vepřového masa. Necháme marinovat alespoň 20 minut v marinádě připravené důkladným smícháním drceného česneku, nasekané citronové trávy, nasekaného koriandru, hnědého cukru, bílého pepře, slané sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, studené vody a jemné chilli omáčky.
- 2Po marinování opékáme na rozpáleném oleji 1-2 minuty z každé strany tak, aby maso zůstalo středně propečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.