Marinované žampiony s estragonem
30 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej olivový
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyCibule červená
- 4gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůEstragon
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpálíme olej, přidáme rozpůlené žampiony a 5 minut je restujeme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenopu červenou cibuli a opékáme dalších asi 5 minut, až cibule změkne. Osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, pár minut povaříme. Nakonec odstavíme, zalijeme olivovým olejem, necháme pozvolna vychladnout. Před podáváním posypeme nasekaným estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.