Marinované zelí po gruzínsku

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku zelí nakrájíme na osminky a spolu s rozkrojenou červenou kapií spaříme vařící vodou, dále doměkka uvaříme červenou řepu, celer a mrkev. Kapii nakrájíme na proužky, červenou řepu s celerem na hranolky a mrkev na kolečka.
  • 2
    Osminky zelí vložíme do keramické nebo porcelánové nádoby, proložíme nakrájenou zeleninou, bobkovým listem, sekanou petrželkou a celerovou natí a zalijeme horkým nálevem z vinného octa smíchaného 1:1 s vodou a svařeného s mletou paprikou a solí.
  • 3
    Nádobu uzavřeme a necháme stát na chladném místě 3 dny.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k masu, bramborovým jídlům a slaným moučníkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.