Marinované zelí po gruzínsku
30 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyKapie
- 3litryVoda pitná
- 1kusČervená řepa
- 1kusCeler bulvový
- 3kusyMrkev kořen
- 3kusyBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 250mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí nakrájíme na osminky a spolu s rozkrojenou červenou kapií spaříme vařící vodou, dále doměkka uvaříme červenou řepu, celer a mrkev. Kapii nakrájíme na proužky, červenou řepu s celerem na hranolky a mrkev na kolečka.
- 2Osminky zelí vložíme do keramické nebo porcelánové nádoby, proložíme nakrájenou zeleninou, bobkovým listem, sekanou petrželkou a celerovou natí a zalijeme horkým nálevem z vinného octa smíchaného 1:1 s vodou a svařeného s mletou paprikou a solí.
- 3Nádobu uzavřeme a necháme stát na chladném místě 3 dny.
- 4Podáváme jako přílohu k masu, bramborovým jídlům a slaným moučníkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.