Marinovaný bažant
150 min.
Ingredience
- 5gramůJalovec
- 1500gramůBažant obecný
- 150gramůCeler řapíkatý
- 2kusyBobkový list
- 150mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůOcet vinný
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 120gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1630 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
135 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu: očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme zeleninu. Smícháme ji s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a vínem. Přidáme polovinu olivového oleje smíchaného s octem.
- 2Bažanty omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce bažantů necháme přes noc pod pokličkou uležet v marinádě.
- 3Troubu předehřejeme na 250°C. Maso vyjmeme z marinády a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Zaprášíme moukou, přidáme marinádu a necháme přejít varem. Vložíme do trouby.
- 4Bažanty pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 120°C a pozvolna pečeme další 2 hodiny. Bažanty vyjmeme, sebereme tuk a omáčku propasírujeme. Porce masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.