Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku
18 min.
Ingredience
- 600gramůCeler bulvový
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2mililitryOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Syrový celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně silné plátky. Smícháme citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a do marinády vložíme plátky celeru. Pod fólií necháme marinovat zhruba dvě hodiny.
- 2V míse připravíme těstíčko z mouky, oleje, piva, žloutků, soli a vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3V těstíčku namáčíme marinovaný celer a smažíme v rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.