Marinovaný losos s dresinkem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
225 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.
  • 2
    Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
  • 3
    Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.
  • 4
    Na dresink promícháme všechny suroviny.
  • 5
    Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.
  • 6
    Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.