Marinovaný losos s dresinkem
20 min.
Ingredience
- Na chleba
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- Na dresink
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- Na lososa
- 300gramůLosos - filety
- 40gramůSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 45gramůCukr třtinový
- 1lžíceCitronová kůra
- 1baleníPažitka
- Na zakapání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
225 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V misce promícháme nahrubo umletý pepř, hrubozrnnou sůl, cukr a jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého citronu.
- 2Na stůl rozprostřeme velký kus potravinářské fólie a nasype na ni polovinu připravené marinády, kterou rovnoměrně rozprostřeme a na ni položíme filety z lososa, bez kůže. Filety posypeme rovnoměrně zbylou směsí, lososa do fólie pečlivě zabalíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
- 3Marinované filety opláchneme, osušíme a obalíme v drobně posekané pažitce. Filety poté nakrájíme na co nejtenčí plátky.
- 4Na dresink promícháme všechny suroviny.
- 5Chleba nakrájíme a každý krajíc z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.
- 6Na krajíc položíme plátky lososa, navrch dáme trochu dresinku a zakapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.