Marinovaný mořský jazyk na mrkvi
25 min.
Ingredience
- marináda
- 2lžíceOmáčka rybí
- 3lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceBazalka
- 600gramůMořský jazyk
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusLimetka
- 1kusPomeranče
- 400gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mořský jazyk omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a promícháme s rybí a ústřicovou omáčkou. Necháme v marinádě 30 minut.
- 2Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Pomeranč s limetkami omyjeme a nakrájíme na plátky. Lístky čerstvé thajské bazalky opláchneme vodou, necháme odkapat a odložíme.
- 3Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme plátky mrkve, přidáme plátky pomeranče, limetky a marinovanou rybu. Promícháme a smažíme vše 2 minuty. Nakonec přimícháme sójovou omáčku s lístky bazalky,dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.