Marinovaný pečený pstruh s hříbkovou omeletou
55 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5decilitryBujón houbový
- 400gramůPstruh
- Marináda
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 1decilitrMléko plnotučné
- Obloha
- 4kusyRajčata
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel kudrnka
- Omeleta
- 300gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyKmín drcený
- 2kusyVejce slepičí
- 3špetkyPepř bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
106 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Velkého očištěného a omytého pstruha (bez hlavy) osušíme a rozpůlíme. Ze všech stran osolíme, posypeme kmínem a pepřem.
- 2Připravíme marinádu: V misce rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem. Pstruha ponoříme do marinády na 12 hodin.
- 3Druhý den vymažeme pekáček máslem, pstruha vyjmeme z marinády, necháme okapat a vložíme do pekáčku. Přilijeme houbový bujón a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.
- 4Mezitím očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme hříbky. V pánvi na rozehřátém másle je vydusíme, ochutíme solí a kmínem.
- 5V misce rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile se houby začnou smažit - zbarvovat dorůžova, zalijeme je vejci, které necháme srazit na omeletu, kterou poté rozdělíme na poloviny.
- 6Připravíme oblohu: Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky, omytý citrón rozkrájíme na osminky a ještě omyjeme a necháme okapat snítky petrželky kudrnky.
- 7Porce pstruha dáme na talíře, překryjeme omeletou, ozdobíme rajčaty, citrónem a snítky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.