Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků
45 min.
Ingredience
- 480gramůTuňák obecný
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 80mililitrůOlej olivový
- 3kusyCitrony
- 50gramůMandle
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze dvou citronu vylisujeme šťávu, z jednoho nakrájíme kůru nadrobno.
- 2Tuňáka nakrájíme na větší kostky a smícháme s citronovou šťávou i kůrou ze 3 citronů. Ochutíme solí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.
- 3Mezitím nakrájíme našikmo fazolové lusky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, ochutíme polovinou oleje a šťávou vylisovanou ze zbylého citronu.
- 4Mandlové lupínky krátce orestujeme na teflonové pánvi.
- 5Tuňáka vyjmeme z marinády, ochutíme zbylým olejem, podáváme na fazolových luscích. Posypeme mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.