Marinovaný zajíc
105 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 30gramůPórek
- 2decilitryOcet vinný
- 750mililitrůVoda pitná
- 1decilitrVíno červené
- 3kusyPepř černý celý
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaBujón hovězí
- 100gramůJogurt bílý
- 20gramůDžem rybízový
- 3kusyJalovec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 200gramůZaječí maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar.
- 2Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme.
- 3Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.