Marinovaný zajíc

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Z masa nakrájíme 6 kousků. V 1/2 litru vody uvaříme vývar z bujónu. V rendlíku smícháme 250 ml vody s octem, vínem, kořením a zeleninou a vaříme zhruba 10 minut. Horkou marinádu nalijeme na plátky masa, které jsme vložili do pekáčku. Když nálev vychladne, vložíme přikrytý pekáček na den do chladničky. Poté maso vyjmeme, opepříme, osolíme a restujeme na oleji. Orestované maso zaprášíme moukou, dobře promícháme a osmažíme. Poté na maso vlijeme vývar.
  • 2
    Marinádu přecedíme a k masu vložíme pouze zeleninu, nálev dáme stranou. Maso zhruba 1 hodinu dusíme pod pokličkou na mírném plameni. Občas promícháme a podle potřeby přilijeme nálev. Když je maso měkké, vyjmeme je a držíme na teple. Omáčku necháme zredukovat, aby byla hustší. Do omáčky vmícháme jogurt a džem, už nevaříme, jen prohřejeme.
  • 3
    Podáváme s vařenými brambory, knedlíky či noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.