Marmeláda z červených rajčat
195 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- 1,5kilogramyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
24Postup přípravy
- 1Nakyslá aromatická masitá rajčata omyjeme, příčně rozpůlíme a odstraníme stopky. Rozpůlená rajčata rozložíme na plech, řeznou plochou nahoru, a posolíme hrubou solí. Gril v troubě /troubu předehřejeme na 250°C (horký vzduch na 220°C). Plech s rajčaty vložíme do trouby na prostřední lištu a pečeme/grilujeme 30 minut, řezná plocha zhnědne. Upečená rajčata se slupkami i semeny rozmixujeme.
- 2Nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme omytý řapíkatý celer a mrkev. Čerstvý rozmarýn opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je. Do hrnce vsypeme nakrájený celer a mrkev, drcené chilli, hnědý cukr, vodu a za častého promíchávání zahříváme do rozpuštění cukru. Hmotu přelijeme do misky na zapékání a v troubě zahřáté na 170°C (horký vzduch na 150°C) pečeme na střední liště asi 2 hodiny, každých 15 minut promícháme. Vytáhneme z trouby a hotovou marmeládu plníme do malých sklenic.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.