Marmeládové koblihy

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse dobře utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky, rum, vanilku, sůl a citronovou kůru. Přilijeme kvásek, který jsme připravili takto: 35 g droždí rozmícháme s 50 g cukru. Přidáme 1/3 l vlažného mléka, 200 g mouky a necháme kynout v teple.
  • 2
    Podle potřeby přidáme mouku a vypracujeme těsto, které dáme vykynout. Těsto rozválíme, aby bylo silné asi jako prst. Vezmeme kruhovou formičku a označujeme v těstu kroužky (těsně vedle sebe). Do poloviny z kroužků dáme trochu husté meruňkové marmelády. Druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na těsto se zavařeninou. Prsty uhladíme spoje a spodní poloviny koblih vykrojíme. Koblihy necháme vykynout, v průběhu kynutí je ještě obrátíme, aby kynuly rovnoměrně. Potom je klademe do velkého hrnce s rozpáleným převařeným máslem, a to nejdříve vrchní polovinou ke dnu hnrce. Až těsto zčervená, obrátíme je.
  • 3
    Usmažené koblihy necháme oschnout na papírových ubrouscích a až trochu zchladnou, posypeme je vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.