Marmeládové koblihy
80 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 25gramůCukr vanilka
- 250gramůCukr krupice
- 35gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka polohrubá
- 0,33litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V míse dobře utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky, rum, vanilku, sůl a citronovou kůru. Přilijeme kvásek, který jsme připravili takto: 35 g droždí rozmícháme s 50 g cukru. Přidáme 1/3 l vlažného mléka, 200 g mouky a necháme kynout v teple.
- 2Podle potřeby přidáme mouku a vypracujeme těsto, které dáme vykynout. Těsto rozválíme, aby bylo silné asi jako prst. Vezmeme kruhovou formičku a označujeme v těstu kroužky (těsně vedle sebe). Do poloviny z kroužků dáme trochu husté meruňkové marmelády. Druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na těsto se zavařeninou. Prsty uhladíme spoje a spodní poloviny koblih vykrojíme. Koblihy necháme vykynout, v průběhu kynutí je ještě obrátíme, aby kynuly rovnoměrně. Potom je klademe do velkého hrnce s rozpáleným převařeným máslem, a to nejdříve vrchní polovinou ke dnu hnrce. Až těsto zčervená, obrátíme je.
- 3Usmažené koblihy necháme oschnout na papírových ubrouscích a až trochu zchladnou, posypeme je vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.