Marocké jehněčí s nudlemi
115 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor celý
- 5gramůChilli koření mleté
- 5gramůKurkuma
- 5gramůGaram masala
- 5gramůKmín mletý
- 600gramůJehněčí maso
- 150gramůRajčata
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 350gramůTagliatelle
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek a najemno nakrájený zázvor smažíme na másle na malém ohni dozlatova. Přidáme mleté chilli koření, kurkumu, koření garam masala a kmín.
- 2Vmícháme mleté maso, důkladně je prosmažíme. Vmícháme rajčata, cukr, sůl a vodu, pod pokličkou zvolna vaříme 50-60 minut, až omáčka zhoustne a ztmavne. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, 2 lžícemi koriandru a červenou chilli papričkou, osolíme, bez pokličky prudce vaříme 2-3 minuty.
- 3Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, omastíme olejem. Potom je upravíme do nahřátých talířů, polijeme omáčkou, posypeme nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a zbylým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.