Marocké jehněčí s nudlemi

115 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Najemno nakrájenou cibuli, drcený česnek a najemno nakrájený zázvor smažíme na másle na malém ohni dozlatova. Přidáme mleté chilli koření, kurkumu, koření garam masala a kmín.
  • 2
    Vmícháme mleté maso, důkladně je prosmažíme. Vmícháme rajčata, cukr, sůl a vodu, pod pokličkou zvolna vaříme 50-60 minut, až omáčka zhoustne a ztmavne. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, 2 lžícemi koriandru a červenou chilli papričkou, osolíme, bez pokličky prudce vaříme 2-3 minuty.
  • 3
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, omastíme olejem. Potom je upravíme do nahřátých talířů, polijeme omáčkou, posypeme nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a zbylým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.