Marocký kuřecí tadžin
60 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 150gramůŠvestky sušené
- 300gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 3kusyCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaPepř bílý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceKoriandr
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Středně velké kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na 8 porcí a vložíme do velkého kastrolu. Sušené švestky dobře opláchneme, podélně rozkrojíme a vypeckujeme, konzervované zelené fazolky slijeme z nálevu. Dále oloupeme cibule, jednu nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu, zbylé dvě cibule nakrájíme nadrobno a odložíme.
- 2Maso s cibulí zalijeme vodou, aby bylo téměř ponořené, osolíme, uvedeme do varu, pak stáhneme teplotu, kastrol zakryjeme poklicí a necháme čtvrt hodiny povařit. Potom přidáme nakrájenou cibuli, sušené švestky, mletou papriku, mletý zázvor, skořici s bílým pepřem a šafrán. Povaříme částečně zakryté 5 minut, přidáme fazolky, znovu částečně zakryjeme a necháme ještě 10-15 minut vařit.
- 3Tadžin podáváme na nahřátých talířích ozdobený lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.