Marocký kuřecí tadžin

60 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na 8 porcí a vložíme do velkého kastrolu. Sušené švestky dobře opláchneme, podélně rozkrojíme a vypeckujeme, konzervované zelené fazolky slijeme z nálevu. Dále oloupeme cibule, jednu nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu, zbylé dvě cibule nakrájíme nadrobno a odložíme.
  • 2
    Maso s cibulí zalijeme vodou, aby bylo téměř ponořené, osolíme, uvedeme do varu, pak stáhneme teplotu, kastrol zakryjeme poklicí a necháme čtvrt hodiny povařit. Potom přidáme nakrájenou cibuli, sušené švestky, mletou papriku, mletý zázvor, skořici s bílým pepřem a šafrán. Povaříme částečně zakryté 5 minut, přidáme fazolky, znovu částečně zakryjeme a necháme ještě 10-15 minut vařit.
  • 3
    Tadžin podáváme na nahřátých talířích ozdobený lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.