Martinické kuřecí ragú
70 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh měkký bez tuku
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut. Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut. V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso. Ragú ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.