Masala jehněčí s čočkou
105 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusCibule
- 750gramůJehněčí maso
- 125gramůČočka jedlá
- 1lžičkaSůl
- 1kusChilli paprička
- 1,3decilitryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 0,25lžičkaKurkuma
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm bobkové listy, kmín, skořici. Přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatohněda. Přidáme pokrájené jehněčí maso na kostky a též osmahneme do hněda. Přidáme namočenou čočku, chilli, vodu, sůl, česnek, mleté chilli, kurkumu a promícháme. Přivedeme směs k varu a povaříme hodinu.
- 2Vmícháme garam masalu a 5 minut vaříme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.