Máslová omáčka na červeném víně
30 min.

Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2lžíceCukr krupice
- 250mililitrůVíno červené
- 1gramTymián čerstvý
- 200mililitrůVíno portské
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1gramSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
951 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na půlkolečka nakrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu a poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno a ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile nám v hrnci zůstane asi 150 ml, přecedíme. Ještě do teplé tekutiny vešleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.