Máslové cukroví s angreštem a skořicovou polevou
45 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná
- 3gramyCukr moučkový
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMargarín
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1,5hrstiAngrešt
- 0,25litrMléko - podmáslí
- 0,5lžičkaSůl
- Poleva
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr moučkový
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
126 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl a promícháme. Přidáme studený margarín a ručním šlehačem nebo v mixéru uhněteme. Poté přilijeme podmáslí, přisypeme angrešt, nastrouhanou pomerančovou kůru a důkladně promícháme.
- 2Z těsta vytvarujeme kouli a rozpůlíme. Na pomoučeném vále ho rozválíme na dva pláty a z každého vykrojíme 8 kousků. Ty přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 12-15 minut dozlatova.
- 3Mezitím připravíme polevu. V misce rozmícháme smetanu se skořicí a cukrem. Cukroví po vyjmutí z trouby potřeme polevou, necháme ji ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.