Máslové cukroví s angreštem a skořicovou polevou

45 min.
Evropa

Ingredience

  • Poleva
    • 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
126 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl a promícháme. Přidáme studený margarín a ručním šlehačem nebo v mixéru uhněteme. Poté přilijeme podmáslí, přisypeme angrešt, nastrouhanou pomerančovou kůru a důkladně promícháme.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme kouli a rozpůlíme. Na pomoučeném vále ho rozválíme na dva pláty a z každého vykrojíme 8 kousků. Ty přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 12-15 minut dozlatova.
  • 3
    Mezitím připravíme polevu. V misce rozmícháme smetanu se skořicí a cukrem. Cukroví po vyjmutí z trouby potřeme polevou, necháme ji ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.