Máslové knedlíčky

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
6 g
Vápník
238 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjme, dáme do cca 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim trochu soli a po částech zapracujeme téměř všechnu hrubou mouku. Těsto prohněteme, přidáme 80 g rozehřátého vychladlého másla a těsto zpracujeme. Na zbytkem mouky pomoučeném vále z těsta vyválíme tenké válečky o průměru 3 cm. Nakrájíme je na tenké knedlíčky 1.5 cm široké.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíčky do ní opatrně naházíme. Promícháme, vaříme 3-4 minuty a jakmile knedlíčky vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou a okapané dáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Upečené knedlíčky dáme do hlubokých talířů, přelijeme mlékem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.