Máslové knedlíčky
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 120gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 2,5litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 8decilitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
6 g
Vápník
238 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjme, dáme do cca 6 dl vody a uvaříme je doměkka. Uvařené slijeme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim trochu soli a po částech zapracujeme téměř všechnu hrubou mouku. Těsto prohněteme, přidáme 80 g rozehřátého vychladlého másla a těsto zpracujeme. Na zbytkem mouky pomoučeném vále z těsta vyválíme tenké válečky o průměru 3 cm. Nakrájíme je na tenké knedlíčky 1.5 cm široké.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíčky do ní opatrně naházíme. Promícháme, vaříme 3-4 minuty a jakmile knedlíčky vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou a okapané dáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15 minut. Upečené knedlíčky dáme do hlubokých talířů, přelijeme mlékem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.