Máslové noky se sýrem
33 min.
Ingredience
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na posypání a polití
- 120gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
42 mg
Cukr
881 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. V mléce rozpustíme máslo a sůl, přivedeme do varu, za stálého míchání do mléka vsypeme mouku. Mícháme pečlivě, aby vznikla hladká kaše, která se nelepí na stěny a dno hrnce. Do vychladlé kaše postupně zamícháme žloutky a na závěr pevný sníh z bílků.
- 2Do vroucí vody vkládáme noky, vykrajované z těsta pomocí lžíce. Vaříme je zhruba 10 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.