Máslovo-vinná omáčka
20 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
44 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
331 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Víno s drobně nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a vaříme téměř do odpaření tekutiny. Zůstane přibližně 1 lžíce tekutiny. Vmícháme smetanu a při mírné teplotě, za stálého míchání, přidáváme postupně máslo. Ochutíme solí a pepřem. Uchováme v teple ve vodní lázni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.