Máslový koláč s reveňovou náplní
60 min.
Ingredience
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- reveňová náplň
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 40gramůStrouhanka
- 10gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůRozinky tmavé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový a vanilkový cukr, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly.
- 2Každý díl rozválíme na plát. Jeden plát těsta vložíme na plech a potřeme reveňovou náplní. Na náplň položíme druhý plát těsta, povrch několikrát propíchneme vidličkou a potřeme rozšlehaným bílkem.
- 3Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Příprava náplně: Očištěnou reveň nakrájíme na kolečka a smícháme se strouhankou osmaženou na másle. Směs posypeme cukrem, skořicí, přidáme nasekané ořechy, omyté rozinky a vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.