Máslový řízek
55 min.

Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2špetkyMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 15gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSádlo škvařené
- 0,5kusVejce slepičí
- 80gramůŽemle tuková
- 400gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryMléko polotučné
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
222 mg
Cukr
87 mg
Postup přípravy
- 1Rozmáčíme ve studeném mléce žemle a pak je dobře vymačkáme.
- 2Umelem najemno na masovém strojku telecí maso a vymačkané žemle. Přidáme vejce, koření, sůl, citronovou kůru a vše důkladně promícháme.
- 3Z připraveného těsta vytvoříme oválné řízky, jednu stranu obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného sádla.
- 4Upečené řízky položíme na vyhřátý talíř.
- 5Do zbývajícího sádla přidáme máslo, zasypeme moukou, lehce opražíme a zalijeme vlažným vývarem. Necháme povařit. Upečený řízek pak v této šťávě chvíli podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.