Máslový řízek

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
222 mg
Cukr
87 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmáčíme ve studeném mléce žemle a pak je dobře vymačkáme.
  • 2
    Umelem najemno na masovém strojku telecí maso a vymačkané žemle. Přidáme vejce, koření, sůl, citronovou kůru a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Z připraveného těsta vytvoříme oválné řízky, jednu stranu obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného sádla.
  • 4
    Upečené řízky položíme na vyhřátý talíř.
  • 5
    Do zbývajícího sádla přidáme máslo, zasypeme moukou, lehce opražíme a zalijeme vlažným vývarem. Necháme povařit. Upečený řízek pak v této šťávě chvíli podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.