Maso hovězí na tamarindu
55 min.
Ingredience
- 125gramůTamarind
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceCukr krupice
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceSůl
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 4kusyKari listy
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusPaprika červená
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.
- 3Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.
- 4Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.