Maso hovězí na tamarindu

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.
  • 3
    Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.
  • 4
    Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.