Maso na houbách a brandy

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyKuřecí stehna
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 200mililitrůVíno červené
    • 150gramůAnglická slanina
    • 250gramůHouby čerstvé
    • 100mililitrůBujón hovězí
    • 100mililitrůBrandy peach
    • 1lžíceMouka rýžová
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1špetkaSůl
    • 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
67 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. V pekáči ho pokropíme smíchaným vínem se smetanou. Kostky slaniny vyškvaříme na oleji a přidáme na maso.
  • 2
    To dusíme 45 minut při 180 stupních C. Po slití masové šťávy pečeme stehna dalších 15 minut na vyšší teplotu.
  • 3
    Očištěné nakrájené houby podusíme v kastrolu s bujonem doměkka. Pak slijeme šťávu, povaříme ji s masovou šťávou, rýžovou moukou rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby, sůl, pepř, ještě jednou povaříme a vmícháme brandy.
  • 4
    Maso podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.