Maso na houbách a brandy
70 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůVíno červené
- 150gramůAnglická slanina
- 250gramůHouby čerstvé
- 100mililitrůBujón hovězí
- 100mililitrůBrandy peach
- 1lžíceMouka rýžová
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
67 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. V pekáči ho pokropíme smíchaným vínem se smetanou. Kostky slaniny vyškvaříme na oleji a přidáme na maso.
- 2To dusíme 45 minut při 180 stupních C. Po slití masové šťávy pečeme stehna dalších 15 minut na vyšší teplotu.
- 3Očištěné nakrájené houby podusíme v kastrolu s bujonem doměkka. Pak slijeme šťávu, povaříme ji s masovou šťávou, rýžovou moukou rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby, sůl, pepř, ještě jednou povaříme a vmícháme brandy.
- 4Maso podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.