Maso s bramborami pečené v pivu

140 min.

Ingredience

    • 1200gramůKuře
    • 1500gramůBrambory
    • 3špetkySůl
    • 2lžičkyKoření grilovací
    • 2lžičkyKoření na ryby
    • 2lžičkyVegeta
    • 2lžičkyGulášové koření
    • 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
46 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností.
  • 2
    Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.