Maso s bramborami pečené v pivu
140 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1500gramůBrambory
- 3špetkySůl
- 2lžičkyKoření grilovací
- 2lžičkyKoření na ryby
- 2lžičkyVegeta
- 2lžičkyGulášové koření
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
46 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností.
- 2Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.