Maso vepřové s křupavou zeleninou
65 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyZázvor mletý
- 450gramůVepřové maso libové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme v misce víno, zázvor, cukr a sójovou omáčku. Necháme uležet 30 minut. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme.
- 2Na tenké proužky nakrájíme mrkev, celer a fenykl. Do bambusového pařáčku vložíme zeleninu, nasadíme na wok s vroucí vodou a vaříme v páře 3 minuty.
- 3Poté pařáček vyndáme a plátky vepřového masa položíme na zeleninu. Opět zavěsíme na wok a směs vaříme dalších 5 minut v páře.
- 4Podáváme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.