Maso z králičího předku s kari, jablkem a jogurtem
65 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 125gramůJogurt bílý
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 1lžičkaKari koření
- 2špetkySůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 5gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůJablka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli drobně pokrájíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a vložíme do misky se 100 ml vody se šťávou z 1/2 citronu, aby nezhnědlo.
- 2Králičí maso naporcujeme, posolíme, zasypeme kari kořením a orestujeme na oleji v pekáči. Poté přidáme cibuli, necháme ji zesklovatět, podlijeme 150 ml vody a pod pokličkou dusíme.
- 3Když je maso poloměkké, přidáme k němu okapané pokrájené jablko, vložíme do trouby a zapečeme. Na závěr vmícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Pekáč dáme na sporák a chvíli provaříme.
- 4Jako přílohu volíme dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.