Masopustní kaše
45 min.
Ingredience
- 3decilitryJáhly - loupané proso
- 0,5litrVoda pitná
- 3decilitryMléko plnotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCukr moučkový
- 250gramůPovidla švestková
- 100gramůMáslo jihočeské AB
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jáhly propláchneme vroucí vodou. Scedíme, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Na menším plamínku za stálého míchání přilijeme mléko a přisypeme vanilkový cukr a jáhly s ostatními surovinami vaříme přibližně 30 minut doměkka.
- 2Uvařenou kaši nalijeme na jednotlivé talíře. Každou porci potřeme povidly a pocukrujeme moučkovým cukrem. Nakonec kaši polijeme rozpuštěným máslem a hotové jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.