Masopustní koblihy

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme ve slupce brambory, které scedíme, necháme vychladnout, studené oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do teplého mléka přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme cukr, rum, nastrouhané brambory a vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, skleničkou vykrojíme kolečka a na vále je necháme ještě chvilku nakynout. Na pánvi rozpálíme olej, do něho vkládáme koblihy a pečeme je z obou stran dorůžova.
  • 3
    Upečené koblihy obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.