Masopustní koblihy
50 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 500gramůMouka polohrubá
- 3decilitryMléko polotučné
- 30gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 0,05decilitrRum
- 40gramůCukr moučkový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme ve slupce brambory, které scedíme, necháme vychladnout, studené oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do teplého mléka přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy prosejeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme cukr, rum, nastrouhané brambory a vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, skleničkou vykrojíme kolečka a na vále je necháme ještě chvilku nakynout. Na pánvi rozpálíme olej, do něho vkládáme koblihy a pečeme je z obou stran dorůžova.
- 3Upečené koblihy obalujeme v moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.