Masové doutníky s obložením
40 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso důkladně promícháme s vejci, kořením a solí. Ze směsi vytvoříme tvary doutníků, které napícháme na jehlice a pokapeme olejem.
- 2Na rozpáleném grilu ogrilujeme do zlatova. Hotové doplníme nakrájenými rajčaty, cibulí a citronem.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.