Masové kófty po kašmírsku
50 min.

Ingredience
- Horké koření [39441]
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
- Kófty
- 500gramůMaso mleté - mix
- 3kusyFeferony
- 1lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaHřebíček
- Šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžíceMléko plnotučné sušené
- 2lžíceJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.
- 2Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.