Masové koule s bramborovými knedlíky
55 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 500gramůCibule
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 800gramůRajčata
- 250gramůKukuřice
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůProtlak rajčatový
- 1baleníBramborové knedlíky v prášku
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těsto na bramborové knedlíky smícháme s vodou podle návodu na obalu a vypracujeme z něj těsto. Vytvarujeme z nich kulaté knedlíky a necháme je vařit cca 15 minut v horké osolené vodě.
- 2Mezitím si zhruba stejně velké koule vytvoříme z mletého masa. Cibuli nakrájíme na drobno a dvě minuty ji smažíme na rozpáleném oleji, dokud nám nezměkne. Poté na velkou pánev k cibuli přidáme rajčata, rajčatový protlak a kukuřici. Všechno povaříme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Alespoň pět minut vaříme.
- 3Vymažeme pekáč a vložíme do něho masové a bramborové koule. Vše zalijeme omáčkou z pánve a dáme péct na 200°C cca 20 minut do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.