Masové koule s bramborovými knedlíky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
44 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na bramborové knedlíky smícháme s vodou podle návodu na obalu a vypracujeme z něj těsto. Vytvarujeme z nich kulaté knedlíky a necháme je vařit cca 15 minut v horké osolené vodě.
  • 2
    Mezitím si zhruba stejně velké koule vytvoříme z mletého masa. Cibuli nakrájíme na drobno a dvě minuty ji smažíme na rozpáleném oleji, dokud nám nezměkne. Poté na velkou pánev k cibuli přidáme rajčata, rajčatový protlak a kukuřici. Všechno povaříme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Alespoň pět minut vaříme.
  • 3
    Vymažeme pekáč a vložíme do něho masové a bramborové koule. Vše zalijeme omáčkou z pánve a dáme péct na 200°C cca 20 minut do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.